Nepremičnine v grlu

V slovenski nepremičninski zgodbi ni šlo le za prilaščanje premoženja, šlo je tudi za adrenalinsko igro, ki jo je poganjal pohlep.

© Tomaž Lavrič

Slovenija se utaplja v težavah, povezanih z nepremičninami. Kaj imajo skupnega očitki Komisije za preprečevanje korupcije Janši in Jankoviću ter izguba v bančnem sektorju? Ali pa očitani greh, zaradi katerega je odstopila Katarina Kresal, in finančni potop RKC? Skupni imenovalec so nepremičnine. Nepremičnine imajo zelo veliko opraviti z nepreglednim ali tudi neupravičenim pridobivanjem koristi, s tveganjem in z udejanjanjem korupcije, s pranjem umazanega denarja, tudi pri likvidaciji marsikaterega podjetja in delovnih mest v njem je šlo za nepremičnine. Sloveniji so se nepremičnine zataknile v grlu in ji ne pustijo dihati. Ne naključno, ampak sistemsko.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.