Nepremičnine v grlu

V slovenski nepremičninski zgodbi ni šlo le za prilaščanje premoženja, šlo je tudi za adrenalinsko igro, ki jo je poganjal pohlep.

© Tomaž Lavrič

Slovenija se utaplja v težavah, povezanih z nepremičninami. Kaj imajo skupnega očitki Komisije za preprečevanje korupcije Janši in Jankoviću ter izguba v bančnem sektorju? Ali pa očitani greh, zaradi katerega je odstopila Katarina Kresal, in finančni potop RKC? Skupni imenovalec so nepremičnine. Nepremičnine imajo zelo veliko opraviti z nepreglednim ali tudi neupravičenim pridobivanjem koristi, s tveganjem in z udejanjanjem korupcije, s pranjem umazanega denarja, tudi pri likvidaciji marsikaterega podjetja in delovnih mest v njem je šlo za nepremičnine. Sloveniji so se nepremičnine zataknile v grlu in ji ne pustijo dihati. Ne naključno, ampak sistemsko.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.