Ne samo za Avstrijce ali peč

Popravek

V Mladini je 19. aprila izšel članek Ne samo za Avstrijce ali peč, v katerem sem zapisal tudi tale odstavek: »V Avstriji imajo sedem inštitutov za lesarstvo, v Sloveniji pa je le eden. Tega financirajo lesnopredelovalna podjetja in je od države v treh letih obstoja dobil 81.000 evrov. Gozdarski inštitut je v istem času dobil 12.700.000 evrov. Niti stavba oddelka za lesarstvo ni do konca zgrajena, zato se del študija lesarstva odvija na Gozdarskem inštitutu. Tega so pred leti povišali eno nadstropje, kar je stalo okoli pol milijona evrov, in to z jeklenimi traverzami in aluminijastimi okni, je zgrožen Pohleven.«

Pojasnjujem, da podatkov o državnem financiranju lesarskega inštituta Iltra ter Gozdarskega inštituta nisem dobil od dr. Pohlevna. Te številke so iz aplikacije Supervizor Komisije za preprečevanje korupcije. Za morebitni ne dovolj natančen zapis se opravičujem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.