Po kolapsu gradbeništva

Kaj bomo arhitekti delali v prihodnosti

Pogled s Šmarne gore na Ljubljano razkrije, da ta ni pre-urbanizirana kot trdi marsikdo, pač pa globoko pod-urbanizirana - mesto je med zelenjem in reliefom komaj zaznati.

Pogled s Šmarne gore na Ljubljano razkrije, da ta ni pre-urbanizirana kot trdi marsikdo, pač pa globoko pod-urbanizirana - mesto je med zelenjem in reliefom komaj zaznati.

Še leto nazaj nismo hoteli verjeti, kako globoko k dnu nas bo posrkala globalna recesija v svoji slovenski različici. Dobila je razsežnosti prave depresije (ekonomske in čustvene), ki jo spiralno pospešujejo absurdno majhen trg, neučinkovito vodenje, neinovativna proizvodnja in zoprne značajske poteze na kolektivni ravni. Z redkimi izjemami se je sesulo praktično vse in do prelomnega trenutka, ko se bo krivulja ponovno začela usmerjati navzgor (kar je neizogibno), bo potrebno prav vse zložiti na novo. Vse bo drugačno, vse bo treba temeljito pospraviti in pravo vprašanje ni, ali je to res nujno, pač pa, ali bomo to naredili v prihodnjih dveh letih, in tako skoraj elegantno zaokrožili sedem suhih krav, ali pa bo za to potrebna cela generacija - kar se v tem trenutku žal zdi realneje.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.