Pozor, hud Zmaj

Najprej diskreditacija nato likvidacija

Znova Janez Ivan Janša in njegova najnovejša knjiga Primer JJ. Pisati o manipulacijah, lažeh, pol lažeh in zlorabah državnih dokumentov nima več nobenega smisla: vernikov se ne da prepričati, ostali precej vemo, imamo pač zgodovinski spomin.

Drugače pa je z zgodovinskim spominom (našega?) predsednika Boruta Pahorja. Včasih ga ima in največkrat ga nima. Še posebej nima spomina o dogodkih povezanih z Janezom Janšo. Pri njem mu spomin povsem odpove. Pa ne zaradi stricev iz ozadja, spomin ga zapušča zaradi aktualnega strica iz ozadja, zaradi Janeza Janše.

Preden je bil izvoljen sem ga na straneh Mladine med drugim pozval, da pove resnico o izjavi Milana Kučana na Pahorjevih novogoriških pogovorih. Janez Janša je kasneje lažnivo Milanu Kučanu pripisal naslednjo izjavo (in jo objavil nazadnje na naslovnici svoje nove knjige): ’Za premagovanje sovražnika so postala dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, ampak vse tisto kar z demokracijo nima nobene zveze, to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična...’ (Milan Kučan)

Znova pozivam Boruta Pahorja, da končno pove, kaj je in v kakšnem kontekstu Milan Kučan na srečanju v Novi Gorici povedal. Nič posebnega od Pahorja ne pričakujem, zahtevam in pričakujem ne glede na njegove zaveze in povezave in morda celo strahove, njegov državniški in človeški pogum, da končno pove resnico.

Ste tega sposobni gospod Borut Pahor?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.