|  Mladina 17  |  Pisma bralcev

Ljubiti

Spoštovani,

prispevke Boruta Mekine vedno rad preberem, saj so pronicljivi in jim je redko kdaj mogoče kaj dodati. Tokrat pa menim, da je g. Mekini pri naštevanju razlogov, zakaj bi bilo hudo narobe, če se Janša ponovno usede na stol prvega ministra, ušlo nekaj zelo pomembnega.

Po mojem mnenju bi moral Janša kazensko odgovarjati, ker je v Mokricah podpisal za slovensko državo škodljiv, lahko rečem kar izdajalski dogovor. Po njem je Slovenija umaknila zadržek do pristopa Hrvaške v EU, še preden se je ta mednarodnopravno veljavno obvezala, da se bo vprašanje hrvaških varčevalcev LB urejalo v okviru nasledstva.

Ker je Janši mogoče pripisati marsikaj, le neumnosti ne, me to prepričuje, da tega ni storil iz nevednosti ali šlamparije. Še posebej se je ob tem treba spomniti, da je za zaključni del pogajanj pooblastil „svojega“ človeka, ki o mednarodnem pravu še danes ne ve dosti. Zakaj neki le? Očitno je, da je bil Janša v takšno ravnanje prisiljen. Zato tako ranljivi ljudje ne smejo zasedati položajev, kjer lahko škodijo državi in narodu.

P.S.

Lep pozdrav in iskrene čestitke, za lekcijo, ki ste jo dali nazadnjakom na Ustavnem sodišču.

Maks Lavrinc, Kamnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.