Samo radikalna levica lahko reši Evropo

Varčevanje ni preradikalno, kot trdijo levi kritiki, nasprotno, je preveč površinsko, je izogibanje resničnim koreninam krize

Aleksis Cipras, vodja grške Sirize in kandidat evropske radikalne levice za predsednika evropske komisije

Aleksis Cipras, vodja grške Sirize in kandidat evropske radikalne levice za predsednika evropske komisije
© Profimedia

Po volilni zmagi protipriseljenskih evroskeptičnih strank v državah, kot sta Francija in Velika Britanija, so številni liberalci izrazili osuplost in zaskrbljenost. Toda v njihovem presenečenju, ogorčenju in začudenju, kako da je bila zmaga populistične desnice sploh mogoča, je bilo nekaj lažne naivnosti. Namesto tega se moramo vprašati, zakaj je protipriseljenska desnica potrebovala toliko časa za dokončni preboj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.