Peter Petrovčič

30. 10. 2014  |  Mladina 44  |  Politika

»Polodprti« Šrot

Odprti kazenski postopki ne pomenijo, da mora zapornik kazen prestajati na zaprtem oddelku

Boško Šrot

Boško Šrot
© Borut Peterlin

Nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot, ki je bil obsojen na skoraj šest let zapora, je bil nekaj dni po prihodu v centralni zapor na Dobu premeščen na enega od oddelkov s sproščenim režimom varovanja, točneje na polodprti oddelek Slovenska vas. Ni edini: Bine Kordež, Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič so prav tako deležni takšnega »privilegija«. Res je, vsi, tudi Šrot, so na prestajanje kazni prišli prostovoljno, a zoper Boška Šrota poteka sojenje v še eni kazenski zadevi, pri drugih pa sojenj v kakšnih novih kazenskih zadevah (še) ni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.