Klemen Košak

30. 10. 2014  |  Mladina 44  |  Politika

Nelagodno življenje učiteljev

Učiteljski poklic je stresen tudi brez varčevanja in omalovažujočega odnosa družbe

Slovenski učitelji se vse pogosteje srečujejo z očitki, da delajo malo za previsoke plače, a primerjave z drugimi državami kažejo, da naši učitelji za podpovprečne plače dosegajo nadpovprečne rezultate.

Slovenski učitelji se vse pogosteje srečujejo z očitki, da delajo malo za previsoke plače, a primerjave z drugimi državami kažejo, da naši učitelji za podpovprečne plače dosegajo nadpovprečne rezultate.
© Gašper Lešnik

Ta teden so krompirjeve počitnice in v ponedeljek je učitelj geografije Boleslav Daugul sosedom po njihovih gozdovih pomagal pospravljati polomljeno drevje, ki je ostalo po februarskem žledu, ter si hkrati nabral nekaj drv za svojo peč. V torek je z ženo, ki je učiteljica slovenščine, odšel na celodnevni izlet na Goričko. Obiskala sta Vulkanijo, doživljajski park, katerega ustvarjalci so se navezali na dejstvo, da je pred tremi milijoni let na Goričkem izbruhnil zadnji vulkan, ter oblikovali zabavno spoznavanje s geologijo, ki ga vodita krtek Oli in čarovnica Eza. Daugul v Vulkanijo vsako pomlad pelje svoje učence in torkov izlet je bil tudi priprava na naslednjo ekskurzijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.