Veliki rop

Naši in tuji pospeševalci za ekonomske in pravne prevare pri prehranskih verigah nas peljejo v pogubo, čeprav imajo na slinastih ustih vedno samo naš napredek in razvoj. Začeli so s kostno moko, končali bodo pa šele takrat, ko bo od naše države ostala samo še kost in koža.

Pospeševalci dobička pri vzreji goveje živine in pri mlečnosti krav so bili dolgo v verigi, ki se je pretrgala šele takrat, ko se je bolezen norih krav prenesla na ljudi, ki so na koncu prehranske verige od njive do mize. Pospeševalci novih produktov so ostali, ker jih je oblast nujno potrebovala v svoji novi prehranski verigi pri izpolnjevanju obrazcev za subvencije. Verige so ostale trdne do akademskih krogov, kjer se raziskovalne naloge samo širijo in množijo, saj znanost vedno hitreje napreduje. Raziskave o donosih pri reji živine s kostno moko se lahko hitro preoblikujejo, če je le dovolj denarja, v raziskave o škodi pri takem krmljenju. Kratko so pri tem potegnile samo krave, čeprav so norost zakuhali visoko šolani pospeševalci dobička.

Še močnejše prehranske verige so bile potrebne v finančni obrti in industriji, da se veriga z novimi in norimi produkti pri bančnih prevarah ne bi pretrgala. Finančni in politični pospeševalci so jo zato utrdili tako, da smo vsi dokapitalizirali banke z nekaj milijardami. Z novimi pravnimi in ekonomskimi prevarami sedaj izbranci nadaljujejo zajedanje v slabi banki in v državnem holdingu, kjer sta novi prehranski verigi, ki sta razpeti od goljufije do bogatije in izgub, nato pa na račun vseh ponovno pripeljeta do bogatije. Kratko bodo pri tem potegnili vsi pohlevni in nori osli na dnu prehranske verige, ki je sklenjena do vrha akademske in politične elite.

Prehranske verige v finančni industriji se vedno obnavljajo, ker imajo lastnosti trakulje, ki se zajeda v živ organizem, razmnožuje se pa z jajčeci v odpadkih gostitelja. Taki zajedavci se vedno zalezejo v nova in donosna mesta doma in po svetu. Sedaj se je taka trakulja zažrla še v našo skupno državno lastnino, kolikor jo je še ostalo. Ta zajedavska veriga, ki prodaja državna podjetja, se je razvlekla že čez meje naše države in poštenega razuma.

Vse to bi bilo zelo zanimivo, če ne bi bila večina v naši državi na začetku in na dnu te prehranske verige domačih in tujih zajedavcev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.