Spoštuj očeta in mamo

O novem kulturnem boju

© Borut Krajnc

Slovenska veja Rimskokatoliške cerkve se je odločila in napovedala nov kulturni boj. Za referendum proti noveli o zakonski zvezi je organizirala že dve kulturnobojni akciji: najprej je neposredno od nagovora pri maši udeležence obreda potisnila v podpisovanje pobude za referendum; verniki so podpisovali, ne da bi prej sploh dobili čas za premislek – ravnanje, ki je dovolj groba manipulacija. V drugem dejanju so bili verniki pozvani k bratski medsebojni pomoči pri vandranju na upravne enote. Z množico tako zbranih podpisov želijo očitno narediti spektakel. Sprašujemo se, zakaj so se škofje spustili v akcijo, katere začetniki so bili desni aktivisti revolucionarji tipa Aleš Primc in jastrebi tipa Tadej Strehovec, in kaj si pravzaprav obetajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.