Spoštuj očeta in mamo

O novem kulturnem boju

© Borut Krajnc

Slovenska veja Rimskokatoliške cerkve se je odločila in napovedala nov kulturni boj. Za referendum proti noveli o zakonski zvezi je organizirala že dve kulturnobojni akciji: najprej je neposredno od nagovora pri maši udeležence obreda potisnila v podpisovanje pobude za referendum; verniki so podpisovali, ne da bi prej sploh dobili čas za premislek – ravnanje, ki je dovolj groba manipulacija. V drugem dejanju so bili verniki pozvani k bratski medsebojni pomoči pri vandranju na upravne enote. Z množico tako zbranih podpisov želijo očitno narediti spektakel. Sprašujemo se, zakaj so se škofje spustili v akcijo, katere začetniki so bili desni aktivisti revolucionarji tipa Aleš Primc in jastrebi tipa Tadej Strehovec, in kaj si pravzaprav obetajo.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.