Iztegnjena desnica

Z rehabilitacijo Draže Mihailovića Srbija ni rehabilitirala le četniškega gibanja, ampak tudi svojo vlogo v jugoslovanskih vojnah v devetdesetih letih 20. stoletja

Takole mi je pripovedoval prijatelj: večina moških v vasi v okolici Tuzle v Bosni, iz katere je njegova družina, je bila med drugo svetovno vojno v handžar diviziji. Ko so, prve dni po vojni v Bosni v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, vaščani slišali, da se bo na poti v Tuzlo skozi vas peljala nemška sanitetna četa, so sklenili, da »prihajajo naši«. Izpod podov v hlevih so izkopali uniforme iz druge svetovne vojne, naredili špalir v znak dobrodošlice in Nemce, ko so se vozili skozi vas, pozdravljali z desnico, dvignjeno v fašistični pozdrav.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.