Odgovornost do otrok

Javna televizija ima posebno odgovornost, zaradi katere se ne more podrejati le ekonomski logiki. Sploh pri otroškem programu.

Novinarka Uma v ljubljanskem živalskem vrtu

Novinarka Uma v ljubljanskem živalskem vrtu
© Arhiv TVS

V soboto, 30. maja 2015, se je s sporeda 1. programa Televizije Slovenija poslovila otroško-mladinska oddaja Infodrom in z njo še kondenzirana različica oddaje Pregled tedna. Načrtovani programski del oddaje se je, kot vsako leto doslej, iztekel, mladi pa so 24 dni pred koncem šolskega leta ostali brez poročil. Kako razložiti zdaj že zvesti infodromovki, ki v maniri sodobnih medijskih praks oddaje skoraj nikoli ne gleda tedaj, ko je na sporedu, pač pa praviloma s časovnim odlogom, a redno, zakaj otroški dnevnik Infodrom odhaja. Sprašuje me namreč: »Kje bom zdaj izvedela, kaj se pomembnega dogaja?« RTV njej in drugim gledalcem odgovarja: »Vidimo se zopet jeseni, medtem pa nas glej(te) in spremljaj(te) na spletu.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.