Tamara Kajtazović

19. 6. 2015  |  Mladina 25  |  Družba

»Vojna se zanje začne, ko vsi odidejo«

Matic Zorman, avtor zmagovalne fotografije natečaja Slovenia Press Photo 2015

Zmagovalna fotografija natečaja Slovenia Press Photo 2015

Zmagovalna fotografija natečaja Slovenia Press Photo 2015
© Matic Zorman

»Fatima Asfour sredi ruševin svojega stanovanja v Khan Younisu, Gaza, drži fotografije sinov, Rameza (26) in Ahmeda (25), obeh domnevno mrtvih po potopu ladje pri obali Malte. Do danes še vedno ni prejela nobene uradne novice v zvezi z njuno usodo, potem ko sta se septembra podala na beg iz Gaze v Evropo,« se glasi opis zmagovalne fotografije letošnjega festivala Slovenia Press Photo. Avtor Matic Zorman jo je posnel septembra 2014 ob že šestem obisku Gaze od leta 2010, ko se je prvič podal tja, da bi nadaljeval reportažo o palestinskih otrocih iz rehabilitacijskega centra Soča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.