Prihodnosti ni

V breznu zatohlega provincialnega hlapčevskega primitivizma

V zadnjem letu in pol imamo, pravijo, odlično gospodarsko rast: lani je dosegla 3 odstotke in v letošnjem prvem polletju še vedno 2,7 odstotka. Napovedi so že nekoliko nižje in znašajo za prihodnji dve leti okrog 2 odstotka. No, vsaj lani in letos so bili naši rezultati med najboljšimi v območju evra – čeprav najslabši v »dohitevajoči« srednji Evropi. Slovenska rast je še globoko pod nekdanjo, ki je znašala v obdobju 1993–2006 (preden se je začelo dolžniško napihovanje) od 4 do 5 odstotkov. A je treba upoštevati, da se je od takrat znižala v vsej Evropi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.