Klemen Košak

24. 12. 2015  |  Mladina 52  |  Družba

Prava desnica

Nestrpni izbruh Bernarda Brščiča

Ekonomist in »strokovnjak« za medkulturni dialog Brščič

Ekonomist in »strokovnjak« za medkulturni dialog Brščič
© Borut Krajnc

Ob begunski krizi se pojavljajo številni pozivi k nečloveški obravnavi ljudi in veliko teorij, ki naj bi tako obravnavo upravičile. Eno izmed njih je na dogodku stranke SDS v velenjski knjižnici na začetku decembra predstavil ekonomist Bernard Brščič, ki je bil leta 2012 državni sekretar v kabinetu takratnega predsednika vlade Janeza Janše, zdaj pa je zaposlen v skrbniku električnega omrežja Eles.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Sašo Vovk, Ljubljana

  Požigi takšni in drugačni

  Z mešanico nejevere in zgroženosti sem prebral članek Klemna Košaka „Prava desnica“ (24. 12. 2015) – o civilizacijskih dosežkih Bernarda Brščiča, ki bi menda radi tekmovali z onimi nedavnimi iz Murgel. O samem Brščiču bržčas ne kaže zgubljati besed: gospod si resno obravnavo zasluži kje drugje kot v dnevnem tisku. Bolj zaskrbljujoče, če že ne grozljivo je nekaj drugega: da se je izbruh tako primitivnega, če že ne... Več