Marjeta Doupona

 |  Mladina 52  |  Politika

Omejeni um

Rezila so nam zakrila razumni pogled

Rezanje žice pri Kostelu ob Kolpi

Rezanje žice pri Kostelu ob Kolpi
© Borut Krajnc

Vlada je začela na meji postavljati žico z rezili 11. novembra. Ravno v tistem času so begunci praktično izginili z naslovnic dnevnikov in osrednjih televizijskih poročil. Posledica ograje ali naključje? Zaradi časovnega sovpadanja dogodkov bi se ob pogledu za nazaj lahko zazdelo, da gre za vzročno povezanost. Vlada je s postavitvijo usmerjevalnih ograj, kot jim je pravil takratni premier (če gledamo iz prihodnosti v preteklost), begunce usmerjala proč od ad hoc begunskih taborišč (npr. Rigoncev) in njihova pot prek Slovenije je potekala tekoče iz Hrvaške v Avstrijo prek vnaprej predvidenih poti, zato ni bilo o čem poročati. A če gledamo iz današnje, aktualne perspektive, vemo, da to ni res.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.