Naj TV-serije 2015

Po abecednem vrstnem redu

Igra prestolov: Je Jon Snow mrtev?

Igra prestolov: Je Jon Snow mrtev?
© HBO

Domovina (5. sezona)

Američani, Nemci, Rusi, ISIS, teroristični napadi v Evropi. Najaktualnejša sezona doslej.

Hiša iz kart (3. sezona)

Od krvoločnega boja za politično oblast do krvoločnega boja med zakoncema. Bo najspretnejšega političnega spletkarja kmalu spodnesla besna žena?

Igra prestolov (5. sezona)

Nesrečna zima je že skorajda tu. Bonus: tokratno sezono je sklenil najgrozljivejši cliffhanger v zgodovini televizije. Spomladi menda sledi simultana literarno-televizijska uteha, da se ni zgodilo, kar mislimo, da se je.

Oglaševalci (7. sezona)

Od kovanja oglasov v družbi viskija in cigaret, naraščajočega razkrajanja ameriškega sna in revolucionarnih šestdesetih let smo se letos poslovili v velikem slogu. In ugotovili, kako je Don Draper svetu kot naslednjo pravo stvar prodal sedemdeseta leta.

Mr. Robot (1. sezona)

Protikapitalistični revolucionarji so lahko v praksi kvečjemu shizofreni hekerji na metadonu, ki imajo bolj malo izgubiti.

The Affair (2. sezona)

Zgodijo se strast, prevare, knjiga in umor. Vse drugo je stvar interpretacij. Kako je žalostni in utrujeni obraz za nekoga povabilo na seks. In kako so ženska krila v moškem spominu zmeraj krajša kot v resnici.

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (dokumentarna miniserija)

Z velikim bogastvom se lahko izognete celo obsodbi za umor. A tega ne počnite prepogosto, ker bodo o vas morda posneli nagrajeno serijo.

Unbreakable Kimmy Schmidt (1. sezona)

Kaj se zgodi, ko ženska pobegne iz dolgoletnega kletnega ujetništva? Nov komični podvig Tine Fey.

You’re the Worst (2. sezona)

Itak bova šla narazen. Ljubezenski ep za milenijce. Začinjeno s sebičnostjo, kokainom in sarkazmom. Najboljša nova komedija.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.