Na napačni strani globalizacije

Socializem za korporacije – prosti trg za delavce in okolje

Demonstracije proti sporazumu v Rimu

Demonstracije proti sporazumu v Rimu
© Profimedia

Po zaslugi množičnega nasprotovanja (globalne) civilne družbe, čemur moramo dodati tudi aktivno vlogo žvižgačev in javnih intelektualcev, lahko upamo, da se bližamo klavrnemu koncu triletnih tajnih pogajanj med EU in ZDA o čezatlantskem in naložbenem sporazumu (TTIP). Gre za največji bilateralni sporazum o prosti trgovini – natančneje bolj s strani korporacij upravljani (managed), kot pa prosti – v zgodovini. Če smo natančnejši – zgodovinski projekt elit za elite. Samo v enem letu, kar je zgodovinski unikum, je v panevropski kampanji blizu tri in pol milijona evropskih državljanov podpisalo peticijo proti omenjenemu sporazumu, poleg njega tudi proti podobnemu sporazumu EU s Kanado (CETA). Za zadnji (?) udarec pogajanjem je z izdajo tajnih dokumentov o njih poskrbel Greenpeace, ti so potrdili najhujše sume kritikov TTIP-ja, tudi tiste med njimi, da je sporazum največja grožnja demokraciji v 21. stoletju.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.