Koga moti Prulček?

Končno, po 20 letih nihanja so se stvari okoli lokala Prulček stabilizirale. Prulček je dobil dva izjemna najemnika, Iryno in njenega moža. Iryna skrbi za strežbo, mož pa načrtuje, organizira vsakodnevne koncerte žive glasbe. Iryna nas navdušuje s svojo prijaznostjo in prizadevnostjo, nič ni lepšega, kot če te kdo že po drugem obisku Prulčka spozna, te pozdravi z nasmehom in postreže z ljubeznijo. Večerni koncerti so vsi zastonj, vsak dan koncert, ki je brez vstopnine!

V 5 mesecij, kar imata v najemu Prulček Iryna in njen mož, se je na odru Pručka zvrstilo več kot 300 mladih glasbenikov! To je prostor, ki daje priložnost ustvarjačcem! Prulček je prostor, kamor se lahko zatečejo meščani pred zabavljaško sceno ostalih mestnih lokalov.

Zraven Prulčka živi in ustvarja izredno aktiven in uspešen Plesni teater Ljubljana s svojimi predstavami za otroke in odrasle. Po predstavah se gledalci družijo v Prulčku.

Ob Prulčku se nahaja tudi Društvo upokojencev Prule, ki z novima nejmnikoma tesno sodeluje: Prulček nam posoja svoje stole za naše prireditve, Iryna nas postreže s kavo v naši pisarni, naš pevski zbor vadi v Prulčku, kjer imamo na voljo njihov klavir, srečanja z večjim številom obiskovalcev organiziramo kar v Prulčku. Zvečer pa sedimo na Prulčkovi terasi. Sama vodim tudi Žensko skupino, to je skupina krasnih žensk, naša srečanja v Prulčku so ganljiva zaradi prijaznosti in dobrodošlosti najemnice Iryne.

December 2015 17 koncertov

Januar 2016 16 koncertov

Februar 2016 15 koncertov

Marec 2016 22 koncertov

April 2016 19 koncertov; odpade festival Spomladanski Šund

Maj 2016: Najemnika Iryna in mož obupata, lastnik objavi: Prulček išče novega podnajemnika ali lastnika

Prulček sme obratovati zunaj na terasi do 22h, v samem lokalu do 23h. Kdo za vraga pa bo v toplih poletnih večerih odšel domov ob 22h? In kako za vraga ne moreš po koncertu ostati v lokalu po 223h? Lokacijo Prulčka podajam na sliki iz zraka, kjer je dobro vidno, da je njegova lokacija v sredini zaprtega območja: na eni strani je Mercator z zapiralnim časom ob 20h, na drugi strani Plesni teater Ljubljana z svojim večernim programom, ne tretji strani dve zdravniški ambulanti splošne medicine, ki zapirata vrata ob 19h. To pomeni, da v neposredni bližini ni stanovalcev. Aprila so bili policisti poslani v Prulček trikrat, našli ničesar, zaradi česar bi lahko nadaljevali gonjo. Kdo ima interes da prevzame ali uniči delovanje lokala, ki je končno dobro in uspešno vpeljan, ki gradi osrednjo alternativno kulturno središče v naši prestolnici?

Najemnika sta podala 3 vloge za podaljšanje obratovalnega časa, zadnjo dne 7.marca; še čakata na odgovor iz upravne enote! Najemnika sta vmes obupala, odpovedala sta vse dogovorjene koncerte - program je pripravljen do oktobra 2016, z nami bosta le še junija.

V imenu Društva upokojencev Prule prosim uradnike na upravni enoti, da sedanjima najemnikoma Prulčka omogočijo, da naprej uspešno razvijata utrip življenja na Prulah, kar pomeni da bo lokal odprt do 24h. Hkrati pozivam odgovorne za kulturo na MOL-u, da pomagajo razvijat kulturno življenje na Prulah. Pridružuje se nam ravnatelj OŠ Prule gospod Dušan Merc.

Maja Mušević, predsednica Društva upokojencev Ljubljana Prule

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.