Izak Košir, STA

 |  Politika

Med Putinovim obiskom v Sloveniji bodo veljali strogi varnostni ukrepi 

Letos mineva deset leto od tridnevnega obiska slovenske delegacije v Moskvi, kjer so se rokovali Janez Janša, Vladimir Putin in Dimitrij Rupel.

Letos mineva deset leto od tridnevnega obiska slovenske delegacije v Moskvi, kjer so se rokovali Janez Janša, Vladimir Putin in Dimitrij Rupel.
© Bobo

Organizatorji letošnje spominske slovesnosti ob stoti obletnici Ruske kapelice, ki bo 30. julija, so opozorili, da bodo ob napovedanem obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina obiskovalci lahko prišli le s predhodno prijavo. Upoštevati bo namreč potrebno visoke varnostne ukrepe, ki bodo veljali na prizorišču. Akreditirati se bo mogoče zgolj še do 30. junija.

Morebitne udeležence na slovesnosti pozivajo k prijavi na elektronskem naslovu drustvoslorus@gmail.com ali mobilni številki 051 881 195. Na osnovi prijave bodo prejeli akreditacijski obrazec z navodili, ki ga bodo morali izpolnjenega in s fotografijo vrniti na društvo do prej omenjenega roka. Organizacijski odbor sestavljajo občina Kranjska Gora, rusko veleposlaništvo v Sloveniji, Društvo Slovenija Rusija in Fundacija "Russkiy mir".

Obiskovalci bodo identifikacijsko priponko oz. akreditacijo prejeli po 20. juliju. Priložena bodo tudi uradno vabilo ter navodila z vsemi informacijami o organiziranem transportu in drugih posebnostih. Brez akreditacije in uradnega vabila udeležba na slovesnosti ne bo mogoča, še opozarjajo.

Spominske slovesnosti ob Ruski kapelici, ki potekajo od leta 1992, so sicer postale pomembna tradicija v slovensko-ruskih odnosih in se jih ob visokih gostih iz obeh držav udeležuje tudi velika množica drugih obiskovalcev.

Letošnje slovesnosti ob jubilejni obletnici bosta državi proslavili z udeležbo na najvišji ravni. Ruski predsednik bo na slovesnosti prišel na povabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ki je častni pokrovitelj.

O prihodu ruskega voditelja smo v Mladini pisali že februarju v članku z naslovom Putin v Sloveniji, ki si ga lahko v celoti preberete na tej povezavi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.