Izak Košir

 |  Družba

Tarča brez Jasmine Jamnik v nepredviljivo jesen

Jasmina Jamnik še junija v oddaji Tarča ...

Jasmina Jamnik še junija v oddaji Tarča ...
© RTVSLO

Nocoj bo na sporedu nacionalkina informativno-pogovorna oddaja Tarča, prvič z novimi voditelji. Med njimi ne bo zadnje voditeljice Jasmine Jamnik, ki so jo na TV Slovenija sicer nerodno napovedali kot voditeljico, ki bo pokazala, da so lahko vodenju takšne oddaje kos tudi ženske. Vodenje Tarče zdaj prevzema več voditeljev, ki se bodo menjavali tedensko. Prva bo nocoj nastopila Vida Petrovčič, poleg nje pa se bodo v prihodnji tednih zvrstili še Jože Možina, Mojca Šetinc Pašek, Erika Žindaršič in Mojca Širok. Nekateri od njih naj bi za svojo novo funkcijo izvedeli iz medijev, končni miks imen pa naj bi presenetil tudi urednico oddaje in druge sodelavce, vsekakor pa predvsem gledalce. 

Ali je bila Jasmina Jamnik kaznovana, ker je za svoje delo zahtevala boljše pogoje, se v Večeru sprašuje Denis Živčec, ki mu je zdaj že nekdanja voditeljica Tarče v pogovoru povedala, da je ob koncu sezone nadrejene in vodstvo hiše seznanila, da je, v pogojih v katerih ekipa dela, nemogoče dolgoročno zagotavljati presežke. Ti pa so po njenem mnenju v tako elitnem terminu kot ga ima Tarča nujni, da manj zanjo kot ustvarjalko ni dovolj dobro, še manj pa za gledalce nacionalne televizije in da jeseni v takšnih pogojih oddaje ne bo več vodila: "Po prihodu z dopusta, sredi avgusta, me je odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik, brez pojasnil ali pogovora z mano, po elektronski pošti obvestila, da bo Tarčo odslej namesto mene vodilo več različnih voditeljev."

Urednica informativnega programa Jadranka Rebernik je prav tako za Večer odgovorila, da se Jasmina Jamnik na njena vabila in vabila direktorice TVS Ljerke Bizilj, naj pride na sestanek, ni več oglasila: "Tudi v zadnjem delu avgusta, ko smo se vendarle sestali, je še imela možnost, da si premisli. Vsekakor nas je s svojo odločitvijo porinila v neprijetno situacijo." Po njenih besedah se nekdanja voditeljica Tarče vrača v notranjepolitično redakcijo. 

"Upam, da tudi v naši hiši štejejo rezultati, ne kaj drugega. Dejstvo je, da smo z najmanjšo (tričlansko ekipo) v zgodovini tedenske Tarče presegli pričakovane rezultate. V času mojega vodenja oddaje smo v primerjavi z enakim obdobjem lani dvignili gledanost in presegli tudi gledanost, kot jo je določil Programski svet RTV," je v pogovoru za Večer še povedala Jasmina Jamnik.

Urednica Tarče Ilinka Todorovski se je od nekdanje voditeljice poslovila kar na Facebooku in dodala, da gredo "naprej v nepredvidljivo jesen". 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.