IK, STA

 |  Politika

Pahor v govoru na ZN o Türku, čebelah in digitalni transformaciji

Fotografija, ki jo je pred začetkom govora na svojem profilu na Instagramu objavil predsednik republike Borut Pahor

Fotografija, ki jo je pred začetkom govora na svojem profilu na Instagramu objavil predsednik republike Borut Pahor
© Instagram / Borut Pahor

Predsednik republike Borut Pahor je včerajšnji govor na splošni razpravi svetovnih voditeljev 71. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov (ZN) posvetil izzivom, ki jih prinaša digitalna transformacija, in drugim temam.

Poudaril je, da bo digitalna transformacija kmalu vplivala na vse vidike družbenega življenja po svetu in jo je potrebno pozdraviti, ker lahko najde rešitve za doslej nerešene probleme. 

Pozval je k sodelovanju pri reguliranju podnebnih sprememb, ki so velik dejavnik globalnih migracij, ki pa jih je prav tako potrebno regulirati. Najbolj bistveno pa je mirno reševanje konfliktov, kjer ZN po Pahorjevih besedah niso dovolj učinkoviti.

Povedal je tudi, da je Slovenija ponosna na kandidaturo bivšega predsednika Danila Türka za generalnega sekretarja ZN in da bo nadaljevala prizadevanja za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.