Staš Zgonik

14. 10. 2016  |  Mladina 41  |  Politika

Soglasna legalizacija

Politika in stroka sta družno podprli rabo konoplje v medicini, bo sledil še kakšen korak?

Farmacevtska obdelava medicinske konoplje v Kanadi

Farmacevtska obdelava medicinske konoplje v Kanadi
© Profimedia

Še pred dvema letoma je bila v Sloveniji legalizacija rabe konoplje v medicinske namene bolj kot ne znanstvena fantastika. Prejšnji teden pa je parlamentarni odbor za zdravstvo brez glasu proti sprejel sklep, s katerim ministrstvu za zdravje nalaga, naj v 60 dneh uredi vse potrebno za legalizacijo medicinske konoplje in gojenje te v Sloveniji. »Za ureditev področja ni treba spreminjati prav nobenega zakona. Vse je v rokah ministrstva za zdravje, ki lahko zadevo uredi s spremembo podzakonskih aktov,« je bila na seji odbora jasna poslanka Združene levice Violeta Tomić. Najpomembnejši korak je sila preprost. Konopljo je treba iz prve skupine prepovedanih drog, za katere je raba v medicini prepovedana, prestaviti v eno od dveh nižjih skupin, ki takšno rabo dopuščata.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.