IK

 |  Svet

Žižek bi volil Trumpa

"Strah me je Donalda Trumpa, vendar mislim, da je resnična nevarnost Hillary Clinton," je za britanski Channel 4 News povedal slovenski filozof Slavoj Žižek in dodal bi, če bi bil ameriški državljan, raje volil Trumpa, saj se mu na prihajajočih ameriških predsedniških volitvah slednji zdi manj nevarna izbira. Med drugim je izpostavil, da se je strinjal s Trumpovo izjavo, ko je Bernie Sanders podprl Hillary Clinton. Ta se je glasila, da je to tako, kot bi nekdo iz Occupy Wall Street podprl Lehman Brothers. Žižek je napovedal, da se bosta morali v primeru zmage Donalda Trumpa obe stranki, demokratska in republikanska, vrniti k svojim temeljem in premisliti o svojem poslanstvu.

Več si lahko ogledate v videopogovoru, ki ga je Žižek namenil omenjeni televizijski postaji. O prihajajočih ameriških volitvah v novi Mladini piše tudi Marcel Štefančič, jr., njegov članek Med dvema smrtma si lahko preberete na tej povezavi.

Channel 4 News on Twitter

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.