Notorično likovno nepismeni Slovenci

V Sloveniji se veliko govori o več odkritjih ponarejenih likovnih del – kolikšen del odgovornosti za to nosijo sodni izvedenci, bankirji in pravosodje?

slika Brez naslova (Viljem Tell in Gradiva), ki jo je znameniti španski slikar Salvador Dalí ustvaril leta 1931.

slika Brez naslova (Viljem Tell in Gradiva), ki jo je znameniti španski slikar Salvador Dalí ustvaril leta 1931.

Slovenski mediji so v minulih tednih objavili niz člankov in mnenj, ki so jih pobudili ponarejena likovna dela, cenilski absurdi, posojilodajalska naivnost in slepe ulice slovenske zakonodaje. Strokovnjaki in poznavalci te problematike smo se nemalokrat muzali ob branju in poslušanju prispevkov, zaznamovanih z mešanjem pojmov, površnostjo in senzacionalističnimi težnjami brez konkretnih argumentacij in celovitejšega vpogleda v obravnavana vprašanja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.