|  Mladina 28  |  Pisma bralcev

Veš, medij, svoj dolg?

Zmago Jelinčič Plemeniti, vodja Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke

Spoštovano uredništvo,

odzivam se na vaš članek v Mladini, z dne 6.7. 2018, ki ga je napisala ga. Stanka Prodnik. Kakor kaže, vaša novinarka ponesreči ali namenoma spreobrača dejstva, ki so bila predstavljena na ustanovni seji Državnega zbora. Meni pripisuje izjave sociologa Sama Uhana, ki je dejal „ Da so Jelinčiča volili ljudje iz obrobja in nižjimi stopnjami izobrazbe“ in naprej „Da gre za zafustrirane volivce, ki jih fascinira ksenofobna govorica ...“. To izjavo sociologa Uhana sem v razpravi citiral z namenom, da prikažem pritlehnost nekaterih z višjimi stopnjami izobrazbe. Naprej pišete, da so mi mediji leta namenjali prostor, kar ne drži, saj je kar okoli 7 let trajala zapovedana odsotnost pojavljanja mene osebno ali Slovenske nacionalne stranke, v veliki meri ta anatema traja še danes.

Pri dosmrtni izključitvi iz Sveta Evrope, poleg tega da ni utemeljena na ničemer, razen na pritiskih neoliberalnih Soroševih plačancev, se poraja tragikomično razmišljanje o tem, kako je nekdo izključen, ko pa ga ni v tem organu že vsaj zadnjih 7 let, pa še danes tudi ne. Izključen si lahko iz nečesa, kjer si član. V Svetu Evrope pa so nacionalne delegacije iz posameznih držav, ker pa mi delegacije še nimamo, tudi člani še nismo. Poleg tega Svet Evrope nima pravice posegati v suverene in neodtujljive pravice odločanja o članih delegacij suverenih držav. Skratka cela vrsta nesmislov, v kolikor to niso deklarirane in zahtevane objave. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.