Veš medij svoj dolg?

»Plemeniti« poslanec, načelnik SNS, se v odzivu na komentar Stanke Prodnik na vse načine izmika razlogu za odločitev Sveta Evrope, da ga doživljenjsko izključi iz svojih vrst, po njegovem »po pritiskih neoliberalnih Soroševih plačancev« - novi kategoriji fantomskih »stricev iz ozadja«. Ko bi res obstajali, bi se jim morali za načelno držo kvečjemu iz srca zahvaliti.

Dejstvo je, da so vrlega poslanca izključili zaradi podkupnine, kar je eno od klasičnih kriminalnih dejanj. Tega Svet Evrope ne tolerira, nič »tragikomičnega« ni v izključitvi. Sramotno je, da »plemenitež« te sorte kljub temu ostaja poslanec v »pravno suvereni« Sloveniji.

Ja, to je tragična specifika države, ki ne zna, si ne upa, noče, ali iz neznanih razlogov ostaja indiferentna. Država in njen predsednik (ki molči) s pasivnostjo podpirata mafijaštvo. Blamaža bo popolna, če bo v koaliciji dveh načelnikov strank iste baže »plemeniti« postal minister za kulturo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.