Naš manifest za rešitev Evrope pred samo seboj

Po uporu v Franciji je ekonomist Thomas Piketty napisal manifest. Zahteva je preprosta in jasna: zmanjšati je treba neenakost v državah in ne med njimi.

Ekonomist Thomas Piketty, eden izmed avtorjev manifesta

Ekonomist Thomas Piketty, eden izmed avtorjev manifesta
© Profimedia

Od izvolitve protievropsko nastrojenih vlad po vseh koncih Evropske unije in ob skorajšnjem odhodu Združenega kraljestva ni več mogoče nadaljevati po starem. Ne moremo preprosto čakati na naslednji odhod oziroma nadaljnje razpadanje unije, ne da bi poskrbeli za temeljite spremembe v sedanji Evropi. Naša celina je ujeta med politična gibanja, katerih program je omejen na preganjanje tujcev in beguncev, na drugi strani pa so tista, ki se imajo za evropska, a v resnici še vedno menijo, da že samo skrajni liberalizem in povečevanje konkurence štejeta kot politični projekt. Ne zavedajo se, da ravno to pomanjkanje družbenih ambicij vodi v občutke odrinjenosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.