Obračun z dezinformacijami

Zoper moj članek, v katerem sem primerjal napovedi ministra Zdravka Počivalška, da bo Magna zaposlila 3 tisoč delavcev v tovarni v Hočah, z dejstvom 200 aktualno zaposlenih, kar pomeni, da njegove besede držijo v 7 odstotkih, je protestiral sam minister. – In kaj je povedal? Sklicuje se na vlogo, ki jo je Magna naslovila na ARSO in v kateri navaja namero zaposlitve 3.384 delavcev. Odlično, in kakšna zaveza realnosti je pisanje vloge????? Celo zakon o Magni, ki ga je pred leti sprejel parlament, je temeljil na tisoč zaposlenih, ki jih zdaj ni od nikoder, zakon pa, ne da bi zardel od zadrege, še naprej velja.

O poslovnih planih Magne Steyr je zato bolj kot našemu ministru smiselno prisluhniti njenemu direktorju. In gospod Günther Apfalter je pred časom v pogovoru za časnik »Delo« o končnem številu zaposlenih, potem ko bo zgrajena lakirnica s 400 delavci, odgovoril: “Ne morem povedati, koliko ljudi bomo zaposlovali.“ Mi pa naj verjamemo Počivalšku bolj kot Apfalterju? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.