Bo res facebook spreminjal šolski sistem?

Čas je, da se nehamo izživljati nad šolskim sistemom. Odsotnost strokovne presoje nas je pripeljala sem, kjer smo, zdaj pa bi radi nadaljevali s še manj strokovnimi postopki.

Informativni dan na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, 15. marec 2019

Informativni dan na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, 15. februar 2019
© Borut Krajnc

V Mladininih Izjavah tedna je bila objavljena populistična izjava predsednika združenja ravnateljev Gregorja Pečana o korelaciji med finskim šolskim sistemom in tamkajšnjo visoko stopnjo alkoholizma in samomorilnosti (doslej sem, vsaj kar zadeva slednjo, vedel, da obstaja takšna povezava pri južnokorejskem, japonskem in podobnih šolskih sistemih). Rekel pa bi, da Slovenci nismo prav daleč od Fincev in bi tudi kakšen njihov ravnatelj takšno »znanstveno« tezo kaj lahko izrekel za nas. Vendar ne pišem zaradi tega. Gospod Pečan je v oddaji, iz katere so te besede vzete, rekel vsaj zame nekaj precej bolj skrb zbujajočega.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.