Bo res facebook spreminjal šolski sistem?

Čas je, da se nehamo izživljati nad šolskim sistemom. Odsotnost strokovne presoje nas je pripeljala sem, kjer smo, zdaj pa bi radi nadaljevali s še manj strokovnimi postopki.

Informativni dan na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, 15. marec 2019

Informativni dan na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani, 15. februar 2019
© Borut Krajnc

V Mladininih Izjavah tedna je bila objavljena populistična izjava predsednika združenja ravnateljev Gregorja Pečana o korelaciji med finskim šolskim sistemom in tamkajšnjo visoko stopnjo alkoholizma in samomorilnosti (doslej sem, vsaj kar zadeva slednjo, vedel, da obstaja takšna povezava pri južnokorejskem, japonskem in podobnih šolskih sistemih). Rekel pa bi, da Slovenci nismo prav daleč od Fincev in bi tudi kakšen njihov ravnatelj takšno »znanstveno« tezo kaj lahko izrekel za nas. Vendar ne pišem zaradi tega. Gospod Pečan je v oddaji, iz katere so te besede vzete, rekel vsaj zame nekaj precej bolj skrb zbujajočega.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.