Bodeča neža 2019 

Dne 6. 3. 2019 sem prejel „Bodečo nežo“ za izjavo, ki je bila objavljena na spletnem portalu svet24.si, 29. 6. 2018: »Množična posilstva deklic (sošolk) niso možna, če so deklice proti. Za spolni odnos sta odgovorna oba udeleženca, saj se dogaja pri polni zavesti obeh«.

Ker je bila izjava vzeta iz konteksta in se z njo ne strinjam, sem jo kmalu po objavi pojasnil v strokovnih krogih. A ker je iz podeljene »Bodeče neže« razvidno, da moja obrazložitev ni bila sprejeta oziroma razumljena, izjavo preklicujem, saj z njo ne soglašam, ker ni v skladu niti z mojo poklicno niti z mojo osebno etiko, kakor tudi ne z mojim več kot polstoletnim angažmajem za humanizacijo medčloveških odnosov.

Razumem odpor mnogih, ki z menoj ne soglašajo in se opravičujem vsem, ki jih je moja izjava intimno prizadela. Zahvaljujem se tistim, ki so mi osebno ali pisno izrekli razumevanje za neljub spodrsljaj.

Z globokim spoštovanjem do obeh omenjenih skupin in slovenske javnosti. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.