Naj se sliši še druga stran

Sodnik ljubljanskega višjega sodišča Milan Štrukelj se je odzval na zapis okrožnega sodnika svetnika Zvjezdana Radonjića

Sodnik Zvjezdan Radonjić med rekonstrukcijo poti med domom osumljenega Milka Novića (levo na fotografiji) in krajem zločina (zadaj za njimi tožilka Blanka Žgajnar)

Sodnik Zvjezdan Radonjić med rekonstrukcijo poti med domom osumljenega Milka Novića (levo na fotografiji) in krajem zločina (zadaj za njimi tožilka Blanka Žgajnar)
© Bojan Velikonja, Dnevnik

Okrožni sodnik svetnik Zvjezdan Radonjić se v prispevku Dvojna merila disciplinskega tožilca, ki je bil objavljen v reviji Pravna praksa in povzet v 17. številki Mladine, sprašuje, kako je mogoče, da disciplinski tožilec zoper mene kot sodnika ni uvedel disciplinskega postopka, čeprav je v slovenskem sodstvu že dve leti znano, da naj bi bil po trditvah Jožeta Razpotnika v zadevi Patria odločil ne na podlagi domačih in mednarodnih zakonskih podlag, temveč »na zahtevo vrha«, ki mi je izdal nalog, nalogo, komando, da je treba obdolženca več mesecev držati v zaporu, kar naj bi državo stalo od 31 tisoč do 610 tisoč evrov, in še, da disciplinskih organov torej sploh ne zanima, da je bila v zadevi Patria sodba sprejeta kot transformacija volje iluminatov, ter ali delujem po zapovedih neuradnih centrov moči namesto po lastni sodniški presoji, itd.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.