Plavanje v hangarju

Vezano na vaš članek »Plavanje v hangarju«, avtorja Bernarda Nežmaha, objavljen v Mladini dne 02.08.2019, ugotavljamo napačno navedena dejstva o projektu Ilirija, zato kot projektantska skupina Elea iC podajamo pojasnilo in prosimo za objavo pravih dejstev: Plavalni center Ilirija, ki ga trenutno projektiramo, bo sodobno plavalno središče z osrednjim pokritim olimpijskim bazenom. Projekt je v širšem javnem interesu, saj bo z izgradnjo vzpostavljeno sodobno urejeno plavalno središče. Gre za gradnjo pokritega olimpijskega bazena s tribunami, v celoti skladno z mednarodnimi standardi za tovrstne športne objekte in prireditve. V sklopu Plavalnega centra bo urejen tudi vadbeni bazen dimenzij 20 m x 25 m, tri manjše športne vadbene dvorane ter prostori za spremljajoče športne aktivnosti.

Celoten kompleks je torej namenjen meščanom in športnikom, zaradi tega bo jugozahodna steklena stena v poletnem času široko odprta in omogočala uporabo velikih zunanjih travnih površin, zunanjih športnih rekvizitov ali zgolj ležanja na travi in v senci dreves.

Center je zasnovan zelo transparentno in odprto. Skupaj s kvalitetnim prezračevanjem bo plavalni center prepričal tudi najbolj zahtevne uporabnike, ki se bodo gibali v zelo prijaznih, arhitekturno in inženirsko dovršenih prostorih ali na prostem.

Količina podzemnih parkirnih mest izpolnjuje minimalne, vendar dopustne standarde za tovrstne objekte – mednarodne športne prireditve.

Bloudkov vhodni objekt bo ohranjen in v skladu roke palete plavalno športnih aktivnosti in s arhitekturno zasnovo ogromna pridobitev za mesto Ljubljana. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.