IK, STA

 |  Svet

Banksyjev parlament opic gre na dražbo

Cena naj bi dosegla 1,5 milijona funtov

© Banksy

Delo britanskega uličnega umetnika in aktivista Banksyja z upodobljenimi opicami v britanskem parlamentu gre v četrtek, 3. oktobra, na dražbo. Za sliko, ki jo je umetnik ustvaril leta 2009, si obetajo iztržiti do 1,5 milijona funtov, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Delo v velikosti 4,46 metrov krat 2,67 metrov prikazuje britanski parlament, v katerem namesto poslancev razpravljajo opice. Velja za največjo sliko umetnika, ki še vedno ostaja anonimen.

Delo v velikosti 4,46 metrov krat 2,67 metrov prikazuje britanski parlament, v katerem namesto poslancev razpravljajo opice.

Po besedah evropskega predstavnika newyorške avkcijske hiše Sotheby's za sodobno umetnost Alexa Branczika dražba ne bi mogla bolje sovpadati z aktualnimi razmerami v britanskem parlamentu.

Doslej je najvišjo ceno na dražbi doseglo umetnikovo delo Keep it Spotless, ki ga je leta 2008 avkcijska hiša Sotheby's v New Yorku prodala za kar 1,9 milijona dolarjev, še piše AFP.

Več o Banksyju si preberite v članku Marcela Štefančiča, jr. >> 

rT2YAbpwrWs

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.