IK, STA

 |  Politika

Sova ovadila Tonina zaradi izdaje tajnih podatkov

TV Slovenija: Sova je Mateja Tonina ovadila, ker je Knovs v poročilu glede prisluškovalne afere v času arbitražnega postopka objavil tajne podatke

Matej Tonin, predsednik NSi

Matej Tonin, predsednik NSi
© Borut Krajnc

Slovenska obveščevalno varnostna agencija (Sova) je po neuradnih informacijah zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateja Tonina (NSi), je poročala TV Slovenija.

Šlo naj bi za javno objavo poročila Knovs, ki je preučeval delo Sove v pripravah na arbitražo glede meje s Hrvaško, je poročala TV Slovenija.

Sova je neuradno zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Mateja Tonina.

Sova je Tonina ovadila, ker je Knovs v svojem poročilu glede prisluškovalne afere v času arbitražnega postopka objavil tajne podatke, ki jih je Sova poslala na Knovs in so postali del poročila. O tem je Sova obvestila tudi predsednika države, predsednika vlade in predsednika državnega zbora.

Tonin je, kot poroča TV Slovenija, dejal, da v poročilu ni nobenega tajnega podatka.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.