IK, STA

 |  Svet

Ameriški ustavni pravniki podpirajo ustavno obtožbo predsednika Trumpa

Sodba pravnikov s štirih univerz je bila za Trumpa uničujoča, saj so vsi z izjemo enega, zagotavljali, da je predsednik ZDA zlorabil svoj položaj in menili, da če proti njemu ne bodo uvedli ustavne obtožbe, ne vedo, zakaj je ta možnost sploh v ameriški ustavi

Donald Trump ... zaenkrat še predsednik ZDA

Donald Trump ... zaenkrat še predsednik ZDA
© Gage Skidmore / Flickr

Ustavni pravniki in strokovnjaki so včeraj na nadaljevanju postopka preiskave pred ustavno obtožbo predsednika ZDA Donalda Trumpa v predstavniškem domu kongresa javnosti pojasnili, zakaj si Trump zasluži ustavno obtožbo in odstavitev s položaja (impeachment).

Sodba pravnikov s štirih univerz je bila za Trumpa uničujoča, saj so vsi z izjemo enega, zagotavljali, da je Trump zlorabil svoj položaj in menili, da če proti njemu ne bodo uvedli ustavne obtožbe, ne vedo, zakaj je ta možnost sploh v ameriški ustavi.

Trump, ki je bil v Veliki Britaniji na vrhu Nata, je medtem ponavljal, da je postopek nelegitimen. Že pred tem je sicer zavrnil svojo udeležbo in udeležbo svojih odvetnikov na obravnavi.

MUSQaYHJAiI

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.