Jezero – dostopno le teden dni

Večkrat sem v zadnjem času zasledila, da bo TV Slovenija časovno omejila dostopnost svojih oddaj (arhiv na spletu) le na en teden, potem pa bi bile shranjene v arhivu in dostopne samo na izrecno željo/zahtevo. Ta novica me je sprva neprijetno presenetila. Menila sem, da so to nepotrjeni trači, vendar glede na članek v zadnji Mladini očitno temu ni tako. Sama nenehno uporabljam ta arhiv in tudi druge opozarjam nanj, saj se v njem nahaja neverjetno bogastvo raznovrstnih vsebin.

Oddaje pokrivajo vsa področja našega življenja tako humanističnega, družboslovnega in naravoslovnega kot tudi prostočasnih vsebin. Odpirajo marsikatero vprašanje, razpravo in nas ozaveščajo. Sedanji arhiv omogoča, da o določeni temi razmisliš, in čez čas oddajo ponovno gledaš/poslušaš. Lahko tudi čez nekaj mesecev. Marsikomu, ki mi reče, da TV Slovenija ne potrebujemo, odgovorim, naj si ogleda ta arhiv, pa potem pove, ali jo potrebujemo ali ne.

Zato bi rada izvedela, kaj TV Slovenija s tem omejevanjem vsebin pridobi, saj gledalci in poslušalci izgubimo zelo veliko. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.