Neideološka politika?

V politiki oziroma »politiki« lahko velja za neideološko samo tisto, kar se vsem zdi samoumevno – kar je seveda zmaga ideologije, kot pravi Althusser

© Uroš Abram

Zadnjih štirinajst dni se lahko kratkočasimo s poslušanjem in branjem komično neprepričljivih izgovorov parlamentarnih strank, zakaj ne bi šle na volitve, in malo manj komičnih, vendar nič bolj prepričljivih pojasnil, zakaj bi bila po letu in pol Janševa SDS sprejemljiva vladna partnerica. Zagate z izgovori še stopnjujejo izstopi, prestopi, nasprotujoče si izjave strankarskih veljakov in krizni sestanki te ali one stranke, ki bi rada odložila volitve. Vse skupaj se na trenutke zdi zabavno, na trenutke pa navdaja z nelagodjem, podobnim tistemu, ki ga človek občuti ob gledanju kakšne diletantske predstave, kjer vsi pretiravajo v prepričevanju občinstva, da gre za hudo resno in usodno reč. Reč sicer je resna, ampak mogoče ne iz istega razloga, kot je resna za akterje in akterke te godlje. Skrb vzbuja namreč natanko to, kar ponujajo kot rešitev – »neideološkost« vlade.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.