Oštro.si

 |  Družba

V Sloveniji trenutno ni potrjene okužbe s koronavirusom

»Javnost prosimo, naj ne naseda neresničnim informacijam«

© Pixabay / The Digital Artist

Ne v ljubljanskem ne mariborskem kliničnem centru, prav tako ne v celjski bolnišnici za zdaj nimajo pacienta, okuženega s koronavirusom. Tudi pristojno ministrstvo nima podatkov, da bi se virus pojavil pri nas.

»[Ekskluzivno] V UKC Ljubljana naj bi že potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom covid-19,« so v naslovu članka zapisali na portalu Nova24TV. Dodali so, da so »iz virov blizu UKC Ljubljana izvedeli, da so na kliničnem centru v Ljubljani potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom v Sloveniji, vendar tega javno še niso obelodanili«.

»Javnost prosimo, naj ne naseda neresničnim informacijam, kot je spodnja,« so po objavi članka o prvem primeru okužbe na Twitterju sporočili iz ljubljanskega kliničnega centra.

»Zaradi te lažne novice so nam skoraj pregoreli telefoni. Potrjenih okužb s koronavirusom ni.«

UKC Ljubljana

»Zaradi te lažne novice so nam skoraj pregoreli telefoni. Potrjenih okužb s koronavirusom ni,« so v službi za odnose z javnostmi UKC Ljubljana poudarili za Razkrinkavanje.si.

Tudi v UKC Maribor so dejali, da trenutno ni potrjenega primera okužbe s koronavirusom. Iz celjske bolnišnice so sporočili, da nimajo potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.

Več o tem v prispevku nepridobitnega spletnega medija Oštro.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.