Pamflet

V 11. številki Mladine (13. 3. 2020) je Bernard Nežmah v kolumni z naslovom Virus uničenja mladinskega letovišča, v kateri piše tudi o napovedani prodaji počitniškega doma Mestne občine Ljubljana v Poreču, med drugim zapisal: “Stranka Levica, ki sistematično napada že idejo zasebnih šol, ki se financirajo iz proračuna, je zdaj nema, kaj šele da bi napovedala proteste pred magistratom ob nakani ljubljanskega župana, da proda in eliminira mladinski počitniški dom.” V Levici zahtevamo popravek zapisane navedbe. 9. marca 2020 smo namreč na MOL naslovili predlog za umik točke z dnevnega reda in zahtevo za sklic seje Odbora za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestnega sveta MOL na temo prodaje počitniškega doma. Seja odbora je bila nato sklicana, predsednico pa smo prosili, naj nanjo povabi tudi predstavnike upravljavca doma, tj. Zavoda za rekreacijo in letovanje otrok, ter

Zveze prijateljev mladine Slovenije in njenih ljubljanskih enot, ki organizirajo letovanje otrok v tem počitniškem domu. Še preden smo prejeli odgovor na prošnjo, je bila zaradi razglasitve epidemije v državi seja odpovedana.

Hkrati smo na spletni strani stranke in družbenih omrežjih objavili izjavo proti napovedani prodaji. Isti dan je bila izjava z uradnega naslova ljubljanskega odbora stranke ljubljana@levica.si posredovana tudi medijem, med drugim tudi na naslov vašega uredništva desk@mladina.si.

Tako novinar kot uredništvo bi morala pred objavo kolumne preveriti resničnost vseh navedb v njej, namesto da širita neresnice. Zato zahtevamo, da se v naslednji številki Mladine objavi celotna izjava Levice proti predvideni prodaji in popravek neresničnih navedb. Pričakujemo tudi takojšnji popravek napačnih navedb na spletni strani Mladine.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.