Svet se je ustavil

Ali se bomo po krizi, po koncu pandemije, spet vrnili k normali? Normala ne obstaja, ampak nastaja sproti. Vrnili se bomo v prihodnost, ki pa se kroji prav zdaj.

Zadnja dva turista v Ljubljani, 15. marec 2020

Zadnja dva turista v Ljubljani, 15. marec 2020
© Gašper Lešnik

Stop the world - I want to get off (ustavite svet, izstopiti hočem) se glasi besedilo znane skladbe, ki smo se je v zadnjih letih v različnih verzijah lahko obilno naposlušali. No, svet se je ustavil, a izstopiti nimamo kam. Lahko samo ostanemo v njem, ne obstaja nobena varna zunanjost, kamor bi lahko izstopili, pobegnili. To je prvi in temeljni nauk pandemije: je povsod in vsi smo načeloma v njej. In prav to je treba vzeti za izhodišče: namesto da se ji poskušamo panično izogniti, sprejmimo, da je že tu, in naredimo vse, da se od znotraj spoprimemo z njo kot s skupno in resno težavo. Ker težava je vsekakor skupna in samo kot takšno jo lahko rešujemo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.