Zaradi groženj ukinil svoj profil na Twitterju in se umaknil iz javnega življenja

Dr. Branko Lobnikar, univerzitetni profesor s Fakultete za varnostne vede, nekoč že državni sekretar, ni več želel biti tarča

© Twitter

Dr. Branko Lobnikar, univerzitetni profesor s Fakultete za varnostne vede, nekoč že državni sekretar, je včeraj ukinil svoj Twitter račun. Pred tem je objavil še zadnji zapis in povedal, da mu je vlada včeraj ukinila financiranje raziskave in potem dodal, da je prav danes prejel dva klica, ki jih lahko razume kot neposredne grožnje – naj ne hodi naokoli s tarčo na hrbtu.

Potem je v zapisu napovedal umik iz javnega življenja in ukinitev svojega Twitter računa.

Lobnikar je prodekan za raziskovalno dejavnost, predstojnik Katedre za policijsko dejavnost in varnostne vede, kar lahko pomeni le, da še kako dobro ve, kaj so grožnje in zna dobro presoditi, kaj se mu splača storiti v življenju.

Zgodba bi terjala nemudno preiskavo in javno pozornost, sploh ker je strašljiva ilustracija političnega trenutka, ki ga živimo.

V zadnjih tednih je večkrat blago kritiziral tudi ravnanja nove vlade, v Večeru je o novih pooblastilih policije povedal, da je v vojni nadzor vedno prevladal nad individualno svobodo in da smo trenutno priča sekuritizaciji družbe skozi retoriko vojaškega spopada.

Zgodba bi terjala nemudno preiskavo in javno pozornost, sploh ker je strašljiva ilustracija političnega trenutka, ki ga živimo. Ob Ivanu Galetu, ki ima policijsko varovanje, bi ga ironično po vsem sodeč potreboval še predstojnik Katedre za policijsko dejavnost in varnostne vede.

© Twitter

Zapis je bil prvotno objavljen na spletnem blogu IN MEDIA RES >> 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.