Jelka Godec, vodja nabave

V prispevku »Jelka Godec, vodja nabave« z dne 8.5.2020, objavljenem v tedniku Mladina in na spletni strani mladina.si, je bila navedena neresnična in zavajajoče navedba o mojem poslovnem delovanju.

V prispevku trdite, da »elektronsko sporočilo se je nanašalo na respiratorje, ki jih je državi neuspešno ponujal podjetnik Žiga Vavpotič«.

Sam se ne ukvarjam s prodajo medicinske opreme, tako da državi nisem ponujal ničesar. Zdela pa se mi je državljanska dolžnost, ne dobra volja ali želja po samopromociji ali poslovnih priložnostih, da izkoristim vse svoje potenciale, poslovne povezave in osebne stike za pomoč in tudi donacije in da v najtežjih časih poskrbim (popolnoma pro bono), da bo država imela čim več ponudbe, na podlagi katere se bodo potem odločili pristojni, kaj bodo kupovali. Tako je respiratorje ponujal državi nekdo drug (kar bi novinar lahko preveril), v elektronski pošti pa sem se znašel, ker sem posredoval ustrezne naslove, kam mora ponudba biti poslana. To ni bil edini tak primer, saj sem pomagal najti vsaj 5 različnih ponudnikov. Zavedam se, da takšni ljudje danes izpademo največji bedaki, ampak če bi se moral odločati še enkrat, bi ravnal popolnoma enako. O tem, kakšna bi bila debata, če bi se v Sloveniji zgodil italijanski scenarij, pa prepuščam razmišljanje tistim, ki v tej državi še zmorejo misliti z lastno glavo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.