DK, STA

 |  Svet

VIDEO: Beograd pod vodo

Številni Beograjčani so na družbenih omrežjih poročali o apokaliptičnih razmerah, saj je v treh urah padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter

Po hudem neurju z obilnimi padavinami, ki je Beograd prizadelo v ponedeljek zvečer, je bilo več delov srbske prestolnice pod vodo. Številni Beograjčani so na družbenih omrežjih poročali o apokaliptičnih razmerah, narasla voda pa je med drugim odnašala avtomobile. V treh urah je padlo okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, nato pa so se razmere začele umirjati.

Po poročanju srbskega portala Blic so zaradi poplavljenega cestišča zaprli del avtoceste, nekaj cest in ulic se je spremenilo v reke, voda je s seboj odnašala vse kar je bilo na poti, poplavljeni so bili tudi nekateri cestni podvozi.

FGcJXv7bM0Y

Policija je morala iz enega od vozil, ki je obtičalo v vodi, rešiti štiri osebe, začasno pa je bil ustavljen tudi javni promet.

Deževalo je sicer po večjem delu Srbije, najhuje pa je bilo ravno v prestolnici. Glede na vremensko napoved pa se razmere še ne bodo umirile, saj za danes spet napovedujejo obilnejše padavine. Napovedujejo, da naj bi v kratkem času padlo okoli 20 litrov dežja na kvadratni meter.

jsdvGR4Uyjw

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.