DK, STA

 |  Svet

Dezinfekcijski predor za zaščito predsednika

Pred okužbo z novim koronavirusom ruskega predsednika Vladimirja Putina ščiti dezinfekcijski predor, skozi katerega morajo vsi, ki ga želijo obiskati v njegovi rezidenci na obrobju Moskve

Vladimir Putin

Vladimir Putin
© Wikimedia Commons

Pred okužbo z novim koronavirusom ruskega predsednika Vladimirja Putina ščiti dezinfekcijski predor, skozi katerega morajo vsi, ki ga želijo obiskati v njegovi rezidenci na obrobju Moskve. Poseben predor obiskovalce od zgoraj in od strani poprši z razkužilom. Izdelalo ga je rusko podjetje iz mesta Penza, ima pa tudi tehnologijo za prepoznavanje obraza in lahko tistim, ki gredo skozenj, izmeri tudi telesno temperaturo.

Putin državo že več mesecev vodi iz svoje rezidence Novo Ogarjovo, se je pa na eni od prireditev ob dnevu Rusije 12. junija, pojavil brez zaščitne maske. V svoji rezidenci večino srečanj opravi preko videopovezave.

Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je aprila povedal, da morajo pred srečanjem s Putinom vsi na testiranje za novi koronavirus. Mesec dni zatem je sporočil, da je okužen.

V Rusiji so po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa doslej potrdili več kot 552.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar državo uvršča na tretje mesto na svetu, za ZDA in Brazilijo. Doslej je za covidom-19 umrlo nekaj manj kot 7300 ljudi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.