DK, STA

 |  Svet

Will Smith v vlogi pobeglega temnopoltega sužnja

Ameriški zvezdnik Will Smith bo zaigral v filmu Emancipation, ki ga bo režiral Antoine Fuqua

Will Smith

Will Smith
© Flickr / Wesley Hitt

Ameriški zvezdnik Will Smith bo zaigral v filmu Emancipation, ki ga bo režiral Antoine Fuqua. V filmu po scenariju, ki ga je spisal William N. Collage po resnični zgodbi, bo igral pobeglega temnopoltega sužnja Petra, piše filmska revija Variety. S produkcijo filma bodo po pisanju filmske revije Variety začeli v začetku leta 2021, konec junija pa ga bodo predstavili na virtualni filmski tržnici festivala v Cannesu.

Kot je dokumentirano tudi na fotografiji iz leta 1863, se je Peter lovcem na temnopolte in grozoviti kazni v Lousiani, izognil s priključitvijo ameriški zvezni vojski. Pri tem se je moral prebiti skozi močvirnato pokrajino in številne druge ovire.

Fuqua in Smith sta bila sredi ustvarjanja filma, ko je vmes posegla epidemija koronavirusa. Smith je moral med drugim končati tudi snemanje biografskega filma King Richard, v katerem bo zaigral očeta teniških zvezdnic, sester Venus in Serene Williams. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.