Ima covid-19 v Sloveniji nacionalnost?

Zdi se, da je 14-dnevna karantena dejansko odvisna od političnih in gospodarskih interesov

O karanteni odločajo politične elite

O karanteni odločajo politične elite
© Borut Krajnc

Od 8. junija, ko je Slovenija uvedla sistem rdečega, rumenega in zelenega seznama držav, sem vsak dan preverjal morebitne novosti na uradni strani slovenske policije. Skupaj s partnerko, ki je Slovenka, sva načrtovala vrnitev v Slovenijo. Glede na to, da je bila Poljska na rumenem seznamu, nisem bil prepričan, ali bom lahko vstopil v državo. Po pravilih o rumenem seznamu so državljani Slovenije in osebe z začasnim ali stalnim prebivališčem v Sloveniji »oproščeni« karantene. To pomeni, da čeprav živim in potujem skupaj s partnerko, ki ima stalno bivališče v Sloveniji, njej ne bodo odredili karantene, meni pa. Si zaradi slovenskega potnega lista oziroma potnega lista katere od držav z zelenega seznama v Sloveniji res odporen proti covid-19?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.