Dk, STA

 |  Svet

Zaradi pandemije prestavljene premiere filmov Mulan, Zvezdne steze in Avatar

Premiero Avatarja, ki so jo načrtovali prihodnje leto, so prestavili na december 2022, deseto nadaljevanje Zvezdnih stez, ki so ga nameravali prikazati leta 2022, pa na december 2023

Iz zadnje serije Zvezdne steze: Picard

Iz zadnje serije Zvezdne steze: Picard
© CBS

Produkcijska družba Disney je sporočila, da je zaradi pandemije novega koronavirusa morala za nedoločen čas preložiti prihod visokoproračunskega filma Mulan v kinematografe. Premiero Avatarja, ki so jo načrtovali prihodnje leto, so prestavili na december 2022, deseto nadaljevanje Zvezdnih stez, ki so ga nameravali prikazati leta 2022, pa na december 2023. Za nedoločen čas pa so preložili dramo The French Dispatch režiserja Wesa Andersona, ki so jp nameravali premierno predvajati 16. oktobra.

Začetek predvajanja akcijskega filma Mulan režiserke Niki Caro so pri Disneyju preložili že dvakrat, nazadnje so ga napovedali za 21. avgust. Pprikazovanju v kinih se izmika tudi težko pričakovani triler Tenet Christopherja Nolana, za katerega so kinooperaterji upali, da bo znova privabil gledalce.

KK8FHdFluOQ

"V teh zadnjih mesecih je postalo jasno, da ni mogoče ničesar gotovega reči glede objavljanja filmov v času globalne zdravstvene krize. Pomeni, da ustavljamo načrte za film Mulan, medtem ko ocenjujemo, kako bi ga najbolj učinkovito ponesli med občinstvo po svetu," je pojasnil predstavnik studiev Walt Disney.

L3pk_TBkihU

Režiser, scenarist in koproducent Avatarja James Cameron je na Twitterju zapisal, da je pandemija zamaknila snemanje na Novi Zelandiji, delo na posebnih učinkih pa bodo v Los Angelesu morali začeti znova. 

gGVwjpguRqc

Disney je že aprila preložil prihode nekaterih filmov studiev Marvel, med njimi film Črna vdova režiserke Cate Shortland, ki bo v ameriške kinematografe prišel 6. novembra. Za Črno vdovo bo predvidoma 20. novembra prišel novi animirani film studiev Pixar Soul, pri katerem je sodeloval tudi Disney.

ybji16u608U

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.