Madžarska lokomotiva

Vsak dan lahko opazujemo in poslušamo, kako Janša s svojo stranko oziroma somišljeniki ruši vse pridobitve demokracije in normalnega življenja v tej ubogi Sloveniji. Že tako je na tleh, izčrpana od tajkunov in ostalih (b)(g)angsterjev, sedaj pa še politično drsimo vsak dan bolj v neofašizem. Še malo, pa bomo tam, kjer se začne tipična policijska država, ki jo Hojs že pridno sestavlja, in zavladal nam bo popoln avtokratizem, če se ne bo zgodil kakšen čudež. Postali smo slabši od vsake zaostale republike, kulturni nivo naših politikantov je na ničli, seveda ne more biti na višjem nivoju, če sam Janša obklada zaslužne in mednarodno priznane profesorje, književnike, igralce in ostale umetnike z abotneži, izmečki, podganami, kurbami itd.itd. – njegov repertoar psovk je neomejen! In to počne takoimenovani državnik, ki za sabo vleče svojo verujočo množico in ta množica vidi v njem rešitelja (pred kom pa??) in slepo naseda na vsako njegovo finto – seveda, take rabi on! Takšne ljudi se da uspešno komandirati. Naj bo raja nekulturna, nevzgojena, nešolana, neinteligentna! On bi rad celo Slovenijo spremenil v ’vrt’ poslušnosti in izpolnjevanja ukazov – to bi bila seveda idealna množica zanj.

Zato apeliram na opozicijske stranke s svojimi šefi na čelu, zlasti Marjana Šarca, Luka Mesca in Tanjo Fajon, da se vsaj zdaj združijo in poenotijo svoja načela in programe, ter da nehajo nagajati eden drugemu s svojimi partikularnimi težnjami! Ali res ne morejo iz svoje kože in kažejo svoj prirojeni gen (pod)povprečnega Slovenca v stilu: crkne naj edina sosedova koza. Dajte se že enkrat poenotiti – na kocki je usoda Slovenije! Če boste napravili dober in enoten program, boste pridobili veliko novih volivcev. Jasno, brez dobre propagande tudi ne bo šlo! Kar poglejte, kaj dela janšistična stranka in od kod se financira za svojo propagando!

Drugi apel velja profesorjem srednjih in visokih šol. Znano je, da je naša mladina močno apolitična in da jo malo ali bolj malo zanima, kaj bo z njo v prihodnosti glede poklicev, služb, stanovanj itd. Mislim, da bi bilo močno potrebno že v šoli aktivirati našo mladino, da bi šli volit na pragu polnoletnosti. Volilna abstinenca je največji problem, pri tem pa igra veliko vlogo tudi mladina. Torej naslednjič vsi na volitve za demokratično Slovenijo!

Napisal ’starček’ pri 83ih letih, ki je psihofizično še popolnoma svež, zlasti pa misli s svojo glavo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.