IK, STA

 |  Politika

Minister Logar po opravljenem testu na koronavirus v Narodno galerijo

Zaradi ministrovega obiska je zdaj v samoizolaciji tudi direktorica galerije

Minister za zunanje zadeve Anže Logar ni upošteval priporočil epidemiologov

Minister za zunanje zadeve Anže Logar ni upošteval priporočil epidemiologov
© Borut Krajnc

Zunanji minister Anže Logar, ki je bil v petek pozitiven na testu za novi koronavirus, se je po poročanju medijev med čakanjem na rezultat testa v Narodni galeriji srečal z direktorico galerije Barbaro Jaki, zato je ta zdaj v samoizolaciji.

Logar je v petek zjutraj opravil rutinsko testiranje, nato pa je, še preden je izvedel za rezultat, obiskal Narodno galerijo, se srečal z direktorico ter posnel krajši promocijski video, poroča več medijev.

Prejšnji teden se je srečal tudi z zunanjimi ministri vseh treh baltskih držav, ki so zato od sobote v samoizolaciji, prav tako je v samoizolaciji vodja beloruske opozicije Svetlana Tihanovska, s katero se je Logar srečal med obiskom v Litvi.

Zunanji minister sicer ni prvi minister Janševe vlade, ki med čakanjem na rezultat testa ni ravnal v skladu s priporočili epidemiologov.

Kot so v petek sporočili z MZZ, so Logar in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji.

Zunanji minister sicer ni prvi minister Janševe vlade, ki med čakanjem na rezultat testa ni ravnal v skladu s priporočili epidemiologov. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je namreč po poročanju medijev med čakanjem na rezultat obiskal kozmetični salon. Koritnik je bil sicer na rutinskem testiranju negativen.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.